Zorgcoördinator worden
 

Zorgcoördinator worden

Zorgcoördinator worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
15%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
15
 

Wat doet een zorgcoördinator?

Wat doet een zorgcoördinator? Een zorgcoördinator zorgt er voor dat de zorg voor een cliënt of patiënt wordt afgestemd en dat verschillende partijen, instanties, specialisten en zorgverleners niet langs elkaar heen werken. In de zorg kunnen mensen met heel veel partijen te maken hebben. Om te voorkomen dat er dingen fout gaan, wordt er steeds vaker de hulp ingeroepen van een zorgcoördinator. Waar werkt een zorgcoördinator? Een zorgcoördinator is meestal werkzaam in de zorg en hulpverlening. In het onderwijs komen ook steeds meer zorgcoördinatoren voor. Scholen krijgen steeds meer taken op hun bord en kunnen daarom de behoefte hebben aan iemand die er voor moet zorgen dat de hulp aan sommige kinderen beter wordt afgestemd.

Hoe word ik een zorgcoördinator?

Hoe word je een zorgcoördinator? Het beroep van een zorgcoördinator is relatief nieuw. Tegenwoordig kun je opleidingen tot een zorgcoördinator volgen. Daarnaast zie je dat mensen met een bepaalde achtergrond of beroep vaak zorgcoördinator worden. Een veelvoorkomende overstap is bijvoorbeeld van verpleger naar zorgcoördinator.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van zorgcoördinator bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van zorgcoördinator. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is zorgcoördinator misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van zorgcoördinator verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een zorgcoördinator bedraagt 15%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een zorgcoördinator binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een zorgcoördinator?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een zorgcoördinator met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend zorgcoördinator. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een zorgcoördinator over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een zorgcoördinator € 34.000. Dat is afgerond bruto € 2.900 per maand. De aangeboden maandsalarissen kunnen echter sterk verschillen. Van € 2.400 per maand tot ongeveer € 3.300 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor zorgcoördinatoren met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen zorgcoördinator

Zorgcoördinator worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor zorgcoördinator.


Is zorgcoördinator niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken sociaal & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Verzorgende IG
 2. Servicemedewerker
 3. Maatschappelijk werker
 4. Telefoniste
 5. Doktersassistent

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.