Junior elektromonteur worden
 

Junior elektromonteur worden

Junior elektromonteur worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
74%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.200,-
vacatures
4
 

Wat doet een junior elektromonteur?

Als junior elektromonteur bestaan je werkzaamheden uit het assisteren van elektriciens bij het uitvoeren van taken waarvoor minder vaardigheid vereist is. Taken bestaan onder andere uit het gebruiken, bevoorraden of vasthouden van materiaal en gereedschap en het schoonmaken van het werkgebied en de apparatuur. Je zult als junior steeds meer taken en verantwoordelijkheden toebedeeld krijgen met als uiteindelijke doel om zelfstandig elektromonteur te worden.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van junior elektromonteur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van junior elektromonteur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is junior elektromonteur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van junior elektromonteur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een junior elektromonteur bedraagt 74%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een junior elektromonteur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een junior elektromonteur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 34.200,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een junior elektromonteur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend junior elektromonteur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen junior elektromonteur

Junior elektromonteur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor junior elektromonteur.

Vacatures junior elektromonteur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als junior elektromonteur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is junior elektromonteur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.