Aviation operations officer worden
 

Aviation operations officer worden

Aviation operations officer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
71%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een aviation operations officer?

De aviation operations officer speelt een belangrijke rol in het proces voorafgaand aan het opstijgen van een vliegtuig. Je bereidt de vlucht voor en houdt hierbij rekening met verschillende factoren die daar invloed op hebben zoals weersomstandigheden. Als aviation operations officer maak je ook het vlieg- en beladingsplan, verzorg je de briefing aan de bemanning en onderhoud je het contact met de luchthavendienst. Je houdt daarbij rekening met de regels die gelden voor het vervoer van passagiers en vracht. Belangrijke leidraad bij alles wat je doet zijn de strenge veiligheids- en milieueisen maar heb je tegelijkertijd ook oog voor de economische belangen. Na het vertrek van het vliegtuig begeleid je de vlucht op afstand. Ook hou je de cockpitbemanning op de hoogte van situaties die het routepatroon verstoren. Als aviation operations officer werk je bijvoorbeeld bij een luchtvaartmaatschappij of bij een ondersteunende afdeling voor de luchtverkeersleiding. Je kunt ook doorleren op hbo niveau om uiteindelijk luchtverkeersleider te kunnen worden. Een beroep met veel arbeidsmarktkansen. 

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken aviation operations officer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van aviation operations officer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is aviation operations officer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep aviation operations officer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een aviation operations officer bedraagt 71%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een aviation operations officer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen aviation operations officer

Aviation operations officer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor aviation operations officer.

Vacatures en salarissen aviation operations officer

Het gemiddeld jaarsalaris van een aviation operations officer bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is aviation operations officer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.