Luchtverkeersleider worden
 

Luchtverkeersleider worden

Luchtverkeersleider worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
11%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
7
 

Wat doet een luchtverkeersleider?

Een luchtverkeersleider zorgt voor de veiligheid in het luchtruim. De taken bestaan onder andere uit het beheren van luchtverkeer op en in de nabije omgeving van het vliegveld, het beheren van de beweging van luchtverkeer tussen hoogtesectoren en controlecentra aan de hand van vastgestelde procedures en beleid. Commerciële vluchten autoriseren, reguleren en controleren aan de hand van wetten of regelgeving van het bedrijf om de levering af te handelen en de veiligheid te waarborgen. Als luchtverkeersleider werk je onder tijdsdruk, moet je vaak veel en belangrijke beslissingen nemen en dien je zeer geconcerteerd en nauwkeurig te werken.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken luchtverkeersleider

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van luchtverkeersleider. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is luchtverkeersleider misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel

Toekomst beroep luchtverkeersleider

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een luchtverkeersleider bedraagt 11%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een luchtverkeersleider binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen luchtverkeersleider

Luchtverkeersleider worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor luchtverkeersleider.


Is luchtverkeersleider niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken luchtverkeersleider

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) luchtverkeersleider maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een luchtverkeersleider CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!