Bezorger worden
 

Bezorger worden

Bezorger worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
68%
gemiddeld jaarsalaris
€ 22.235,-
vacatures
943
 

Wat doet een bezorger?

Een baan als krantenbezorger of folderbezorger wordt vaak afgekort tot bezorger. Als bezorger heb je maar een doel en dat is de folders of kranten heelhuids en zo snel mogelijk bezorgen. Dat doe je meestal op de fiets, vaak in een wijk bij jou in de buurt. In sommige gebieden, daar waar de huizen ver uit elkaar liggen of weinig adressen zijn, worden de folders/kranten met een brommer bezorgd. Vaak worden de folders of kranten bij je thuis afgeleverd of haal je ze gesorteerd bij een afhaalpunt op. Je vult je fietstassen, fietst naar je wijk en gaat aan het werk. Als bezorger ben je meestal maar een paar uurtjes per dag aan het werk. Daarnaast kun je vaak kiezen tussen ochtendbezorgingen of middag-/avondbezorgingen. Het is dus een ideale bijbaan. Daarom worden kranten en folders vaak bezorgd door studenten en scholieren. Maar ook oudere mensen doen vaak dit werk. Want je verdient wat bij en je bent lekker in beweging. Voor dit werk hoef je geen opleiding te hebben gevolgd. Wel moet je over de juiste instelling en een beetje doorzettingsvermogen beschikken. Je moet immers bij goed en slecht weer bezorgen en je kunt je werk niet even een dag uitstellen. Een bezorger die pakketten aflevert die niet door de brievenbus kunnen en daarbij gebruik maakt van een bus of auto wordt een koerier genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken bezorger

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bezorger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bezorger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep bezorger

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bezorger bedraagt 68%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een bezorger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen bezorger

Bezorger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bezorger.

Vacatures en salarissen bezorger

Het gemiddeld jaarsalaris van een bezorger bedraagt € 22.235,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is bezorger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.