Bezorger worden
 

Bezorger worden

Bezorger worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
68%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.380,-
vacatures
547
 

Wat doet een bezorger?

Een baan als krantenbezorger of folderbezorger wordt vaak afgekort tot bezorger. Als bezorger heb je maar een doel en dat is de folders of kranten heelhuids en zo snel mogelijk bezorgen. Dat doe je meestal op de fiets, vaak in een wijk bij jou in de buurt. In sommige gebieden, daar waar de huizen ver uit elkaar liggen of weinig adressen zijn, worden de folders/kranten met een brommer bezorgd. Vaak worden de folders of kranten bij je thuis afgeleverd of haal je ze gesorteerd bij een afhaalpunt op. Je vult je fietstassen, fietst naar je wijk en gaat aan het werk. Als bezorger ben je meestal maar een paar uurtjes per dag aan het werk. Daarnaast kun je vaak kiezen tussen ochtendbezorgingen of middag-/avondbezorgingen. Het is dus een ideale bijbaan. Daarom worden kranten en folders vaak bezorgd door studenten en scholieren. Maar ook oudere mensen doen vaak dit werk. Want je verdient wat bij en je bent lekker in beweging. Voor dit werk hoef je geen opleiding te hebben gevolgd. Wel moet je over de juiste instelling en een beetje doorzettingsvermogen beschikken. Je moet immers bij goed en slecht weer bezorgen en je kunt je werk niet even een dag uitstellen. Een bezorger die pakketten aflevert die niet door de brievenbus kunnen en daarbij gebruik maakt van een bus of auto wordt een koerier genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bezorger bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bezorger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bezorger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bezorger verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bezorger bedraagt 68%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een bezorger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bezorger?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 31.380,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bezorger met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bezorger. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een bezorger over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een bezorger € 25.000. Dat is afgerond bruto € 2.100 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.800 per maand en ongeveer € 2.400 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor bezorgers met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen bezorger

Bezorger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bezorger.

Vacatures bezorger

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bezorger? Bekijk hieronder de vacatures.


Is bezorger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.