Blogger worden
 

Blogger worden

Blogger worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
2
 

Wat doet een blogger?

Een blogger is iemand die op een website regelmatig over een bepaald onderwerp schrijft. Vaak met begeleidende foto’s of video’s. De meeste bloggers hebben een eigen weblog (soort dagboek op een website) waarop zij hun blogs schrijven. Als jouw weblog veel volgers (lezers) heeft kun je hiermee ook geld verdienen door middel van advertenties of affiliate marketing. Je verdient dan geld als mensen via jouw weblog ergens anders een aankoop doen. Populaire bloggers worden ook door bedrijven benaderd om tegen betaling in hun blogs verwijzingen op te nemen naar bepaalde producten of merken. Deze invloedrijke bloggers worden dan influencers genoemd. Als blogger kun je ook voor andere bedrijven een blog bijhouden. Je wordt dan betaald om op hun website regelmatig een post, blog te plaatsen over een bepaald onderwerp.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van blogger bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van blogger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is blogger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van blogger verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een blogger bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een blogger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een blogger?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een blogger met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend blogger. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen blogger

Blogger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor blogger.

Vacatures blogger

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als blogger? Bekijk hieronder de vacatures.


Is blogger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.