Chemisch fysisch analist worden
 

Chemisch fysisch analist worden

Chemisch fysisch analist worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een chemisch fysisch analist?

In de functie van fysisch chemisch analist verricht je analyses om de kwaliteit te bepalen van grondstoffen, premixen, halffabricaten en eindproducten. Dit doe je door middel van diverse chemische, fysisch en instrumentele analysetechnieken. Het hele proces van een analyse bestaat uit voorbehandeling, analyse, resultaten interpreteren en rapporteren. Voor dit werk dien je kwaliteitsbewust te zijn en nauwkeurig te werken. Een chemisch fysisch analist wordt soms ook een chemisch analist of fysisch analist genoemd. Afhankelijk van de nadruk op de uit te voeren activiteiten. Andere benamingen zijn laborant of QC medewerker. De producten die je analyseert kunnen variëren van beton tot snoepgoed en van plastics tot geneesmiddelen. Waar werkt een fysisch chemisch analist? Je werkt meestal op een laboratorium. Soms bij organisaties met een eigen kwaliteitsafdeling of bij een laboratorium dat ingehuurd wordt door organisaties voor het uitvoeren van controles.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken chemisch fysisch analist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van chemisch fysisch analist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is chemisch fysisch analist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep chemisch fysisch analist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een chemisch fysisch analist bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een chemisch fysisch analist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen chemisch fysisch analist

Chemisch fysisch analist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor chemisch fysisch analist.

Vacatures en salarissen chemisch fysisch analist

Het gemiddeld jaarsalaris van een chemisch fysisch analist bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is chemisch fysisch analist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.