Crowdfunding specialist worden
 

Crowdfunding specialist worden

Crowdfunding specialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
10%
gemiddeld jaarsalaris
€ 120.000,-
vacatures
3
 

Wat doet een crowdfunding specialist?

Een crowdfunding specialist is iemand die bedrijven en startups (startende bedrijven) helpt bij het financieren van een nieuwe dient of product zodat dit gerealiseerd kan worden. Een crowdfunding specialist gaat niet op zoek naar enkele grote investeerders maar probeert met behulp van internet en online media zo veel mogelijk mensen te interesseren en hen over te halen om geld te doneren, te sponsoren of te investeren. Het idee hiervan is dat veel kleine bijdragen een grote bijdrage vormen. Qua doelstellingen vertoon het werk van een crowdfunding specialist veel overeenkomsten met het werk van een fondsenwerver. Een crowdfunding specialist maakt echter vrijwel alleen gebruik van nieuwe media en internet als middel om kapitaal te vergaren terwijl een fondsenwerver ook klassiekere middelen als gala’s, diners, rally’s en andere fysieke bijeenkomsten gebruikt voor het werven van geld. Daarnaast zal een crowdfunding specialist ook voor commerciële bedrijven, start-ups en organisaties geld werven terwijl een fondsenwerver over het algemeen alleen voor goede doelen (zonder winstoogmerk) geld werft. Qua werkzaamheden heeft het werk van een crowdfunding specialist veel overeenkomsten met dat van een online marketeer.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van crowdfunding specialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van crowdfunding specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is crowdfunding specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van crowdfunding specialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een crowdfunding specialist bedraagt 10%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een crowdfunding specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een crowdfunding specialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 120.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een crowdfunding specialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend crowdfunding specialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen crowdfunding specialist

Crowdfunding specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor crowdfunding specialist.

Vacatures crowdfunding specialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als crowdfunding specialist? Bekijk hieronder de vacatures.


Is crowdfunding specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.