Domotica adviseur worden
 

Domotica adviseur worden

Domotica adviseur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een domotica adviseur?

Een domotica adviseur adviseert bedrijven en particulieren om op een slimme manier gebruik te maken van IT bij de inrichting en het gebruik van hun huis of bedrijfsruimte. Het woord domotica is een samenvoeging van het Latijnse woord voor huis en robotica. Als domotica adviseur kun je gevraagd worden om te adviseren over het beveiligen van een ruimte, een ruimte of huis aangenamer te maken of om kosten te besparen. De adviezen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het op het afstand bedienen van apparatuur, het automatisch in- en uitschakelen van apparatuur en het integreren van slimme meters. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en zullen alleen maar toenemen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen en zonneschermen die automatisch reageren op licht en warmte, apparatuur die alleen maar aangaat als er voldoende energie wordt opgewekt via de zonnepanelen, bewegingssensoren voor bewaking, muziek, licht, spoelen van een wc, etc. Een domotica adviseur wordt ook wel een domotica specialist genoemd. Veel domotica adviseurs zijn begonnen als of een gespecialiseerde elektromonteur

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van domotica adviseur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van domotica adviseur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is domotica adviseur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van domotica adviseur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een domotica adviseur bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een domotica adviseur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een domotica adviseur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een domotica adviseur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend domotica adviseur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen domotica adviseur

Domotica adviseur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor domotica adviseur.

Vacatures domotica adviseur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als domotica adviseur? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is domotica adviseur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.