Financieel manager worden
 

Financieel manager worden

Financieel manager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
7%
gemiddeld jaarsalaris
€ 53.822,-
vacatures
78
 

Wat doet een financieel manager?

Wil jij financieel manager worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor financiële managers. Maar wat doet een financieel manager eigenlijk? Werken als financieel manager betekent dat je aan de ene kant verstand hebt van zaken op financieel en bedrijfskundig gebied. Aan de andere kant moet je als manager financiële handelingen van werknemers aansturen en coördineren. Waar werkt een financieel manager? Financiële managers werken vaak in een filiaal, kantoor of afdeling van een instelling, zoals een bankfiliaal, makelaarskantoor, risico- en verzekeringsafdelingen of kredietafdeling. Als een financieel manager in de directie van een bedrijf of organisatie zit, wordt hij of zij ook wel een CFO of financieel directeur genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van financieel manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van financieel manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is financieel manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van financieel manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een financieel manager bedraagt 7%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een financieel manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een financieel manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 53.822,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een financieel manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend financieel manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen financieel manager

Financieel manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor financieel manager.

Vacatures financieel manager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als financieel manager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is financieel manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.