Horecamedewerker worden
 

Horecamedewerker worden

Horecamedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
94%
gemiddeld jaarsalaris
€ 18.758,-
vacatures
494
 

Wat doet een horecamedewerker?

Wil jij horecamedewerker worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor horecamedewerkers. Maar wat doet een horecamedewerker eigenlijk? Het takenpakket kan vrij gevarieerd zijn. Denk aan het klaarmaken van (kleine) gerechten en dranken. Uiteraard ontvang je gasten, neem je bestellingen op en serveer je eten en dranken. Ook moet je vaak de rekening opmaken en afrekenen. Daarnaast moet je er soms voor zorgen dat jouw locatie er tiptop uitziet. Jouw werkzaamheden hangen ook erg af van de horecagelegenheid waar je werkzaam bent. In een bedrijfskantine kan jouw werkdag er heel anders uitzien dan in café of restaurant. Maar ook in verzorgingshuizen, sportlocaties, broodjeszaken en bij een cateraar en evenementenbureau werken horecamedewerkers. Het werk van een horecamedewerker lijkt vaak erg op dat van een medewerker bediening maar is meestal breder en gevarieerder.

Hoe word ik een horecamedewerker?

Bij veel vacatures voor horecamedewerker wordt alleen gevraagd om een gastvrije instelling en kan vrijwel iedereen direct aan de slag. Maar er zijn ook vacatures waar meer ervaring wordt gevraagd of een bepaalde talenkennis. Bijvoorbeeld vanwege veel buitenlandse gasten en toeristen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van horecamedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van horecamedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is horecamedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep horecamedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een horecamedewerker bedraagt 94%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een horecamedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen horecamedewerker

Horecamedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor horecamedewerker.


Is horecamedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.