Interieurbouwer worden
 

Interieurbouwer worden

Interieurbouwer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
40%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.307,-
vacatures
201
 

Wat doet een interieurbouwer?

Als interieurbouwer heb je een divers beroep. De ene keer ben je in de werkplaats aan het zagen en timmeren, de volgende dag sta jij bij de klant thuis alles af te bouwen. Ook de producten waaraan je werkt zijn heel divers. Dit kan een complete keuken of aanbouw zijn maar ook een inloopkast, salontafel, bed of tv-meubel. Je zorgt ervoor dat het werk nauwkeurig en veilig gebeurt. Over het algemeen werk je niet alleen met hout maar bijvoorbeeld ook met plaatmateriaal, glas en roestvrij staal. Je stelt de meubelonderdelen samen, monteert ze en werkt ze af. Waar werk je als interieurbouwer? Dat kan bij veel verschillende werkgevers zijn. Bijvoorbeeld een scheepswerf waar je schepen van een interieur voorziet of als keukenmonteur waarbij je bij klanten thuis keukens monteert en installeert. Maar denk ook aan het plaatsen van interieurs in vakantiehuizen, inrichten van operatiekamers of horecagelegenheden voorzien van meubels. Soms wordt er in vacatures om een meubelmaker in combinatie met een interieurbouwer gevraagd. Je moet dan zowel de meubels maken als inbouwen. Maar er zijn ook genoeg bedrijven waarbij je vooral verantwoordelijk bent voor het installeren van interieurs.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van interieurbouwer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van interieurbouwer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is interieurbouwer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van interieurbouwer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een interieurbouwer bedraagt 40%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een interieurbouwer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een interieurbouwer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 32.307,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een interieurbouwer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend interieurbouwer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Kijk je naar het salaris wat over een langere periode is aangeboden, dan bedraagt dat voor een interieurbouwer gemiddeld € 34.000 per jaar. Dat is bruto € 2.800 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.400 per maand en ongeveer € 3.200 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor interieurbouwers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen interieurbouwer

Interieurbouwer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor interieurbouwer.

Vacatures interieurbouwer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als interieurbouwer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is interieurbouwer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.