Keukenmedewerker worden
 

Keukenmedewerker worden

Keukenmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
81%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.000,-
vacatures
36
 

Wat doet een keukenmedewerker?

Hieronder zie je welke opleidingen je voor het beroep van keukenmedewerker kunt volgen en welke vacatures er zijn voor keukenmedewerkers. Maar wat doet een keukenmedewerker eigenlijk? Als keukenmedewerker ben je betrokken bij zowat alle activiteiten in en rondom een keuken. Van het bereiden van voedsel tot het schoonmaken van kookgerei. Maar soms help je ook bij het uitserveren van eten of het klaarmaken van een buffet. Het werk kan dus behoorlijk veelzijdig zijn. Als keukenmedewerker kan je bij veel verschillende soorten organisaties werken. Denk aan een fastfood restaurant, een keuken bij een zorginstelling, museum of hotel of bij een cateraar.

Hoe word ik keukenmedewerker?

Voor het werk van keukenmedewerker wordt vaak geen opleiding gevraagd. Je moet vooral kunnen aantonen over de juiste werkhouding te beschikken en interesse te hebben in horecawerk. Het werk van keukenmedewerker is ideaal om te ontdekken of je later bijvoorbeeld als kok je geld wilt verdienen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van keukenmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van keukenmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is keukenmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van keukenmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een keukenmedewerker bedraagt 81%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een keukenmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een keukenmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een keukenmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend keukenmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen keukenmedewerker

Keukenmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor keukenmedewerker.

Vacatures keukenmedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als keukenmedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is keukenmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.