Kwaliteitsmedewerker worden
 

Kwaliteitsmedewerker worden

Kwaliteitsmedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een kwaliteitsmedewerker?

De kwaliteitsmedewerker is hoofdzakelijk bezig met het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Deze kwaliteitscontroles hebben vaak betrekking op producten maar dit kunnen ook diensten zijn. De controles vinden plaats binnen de organisatie maar soms ook bij leveranciers. Een greep uit de werkzaamheden. Opstellen en onderhouden van productspecificaties. Controle tijdens het productieproces. Controle van inkomende goederen. Controle van eindproducten. Contact met leveranciers en afnemers. Oplossingen zoeken voor eventuele afwijkingen in de kwaliteitscontroles. Begeleiden van interne en externe audits. Ondersteunen van de kwaliteitsmanager. Mede ontwikkelen en onderhouden van de kwaliteitsmanagementsystemen. Verbetervoorstellen doen. Opzetten/begeleiden van projecten op het gebied van proces, productie en automatisering. Waar werkt een kwaliteitsmedewerker? Dat kan bij veel verschillende bedrijven en organisaties zijn. Denk aan laboratoria, juridische dienstverleners, distributeurs, bedrijven op het gebied van levensmiddelen, bouwbedrijven, productiebedrijven, etc. Afhankelijk van het type bedrijf, product of dienst dien je over een specifieke kennis te beschikken. Voor sommige functies wordt een middelbaar opleidingsniveau verlangt maar er zijn ook organisaties die om een hoger opleidingsniveau vragen.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken kwaliteitsmedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van kwaliteitsmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is kwaliteitsmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Realistisch

Toekomst beroep kwaliteitsmedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een kwaliteitsmedewerker bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een kwaliteitsmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen kwaliteitsmedewerker

Kwaliteitsmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor kwaliteitsmedewerker.

Vacatures en salarissen kwaliteitsmedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een kwaliteitsmedewerker bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is kwaliteitsmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken kwaliteitsmedewerker

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest