Logistiek manager worden
 

Logistiek manager worden

Logistiek manager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
59%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.801,-
vacatures
53
 

Wat doet een logistiek manager?

Als logistiek manager of transport manager ben je verantwoordelijk voor de ontvangst, het opslaan en het vervoer van goederen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het plannen, aansturen of coördineren van inkoop, warehousing, distributie, forecast, klantenservice of diensten op het gebied van planning. Hiervoor stuur je het personeel en de systemen aan en geef je leiding aan de dagelijkse logistieke werkzaamheden. Je werkterrein zijn bedrijven die zich bezighouden met transport en/of handel. Denk aan distributiecentra, transportbedrijven, groothandel en productiebedrijven. Het beroep logistiek manager is bijna hetzelfde als of toont veel overeenkomsten met de beroepen teamleider logistiek en supervisor logistiek. In havens wordt een logistiek manager ook wel een manager havenlogistiek, manager havenoperaties of coördinator havenlogistiek genoemd.

Hoe word ik een logistiek manager?

Bij de meeste vacatures voor een logistiek manager wordt gevraagd om een hbo werk- en denkniveau en enige jaren ervaring in de logistiek. Vaak moet je ook kunnen communiceren in het Engels of een andere taal. Daarnaast bestaan er ook opleidingen voor logistiek management. Zowel op mbo als hbo niveau.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van logistiek manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van logistiek manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is logistiek manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van logistiek manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een logistiek manager bedraagt 59%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een logistiek manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een logistiek manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.801,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een logistiek manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend logistiek manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een logistiek manager € 44.000. Dat is bruto € 3.700 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.100 per maand en ongeveer € 4.200 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor logistiek managers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen logistiek manager

Logistiek manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor logistiek manager.

Vacatures logistiek manager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als logistiek manager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is logistiek manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.