Projectleider duurzaamheid worden
 

Projectleider duurzaamheid worden

Projectleider duurzaamheid worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
28
 

Wat doet een projectleider duurzaamheid?

Als projectleider duurzaamheid is het je doel om een organisatie of specifiek project duurzamer te maken. Dat kan betekenen dat de producten of diensten die een organisatie levert duurzamer moeten worden. Maar het kan ook betekenen dat de interne bedrijfsvoering verduurzaamt moet worden. Als projectleider duurzaamheid is het jouw doel dit te realiseren. Dit houdt in dat je met jouw kennis directie, klanten en werknemers overtuigt. Als projectleider duurzaamheid ben je meestal verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid en zorg je ervoor dat duurzaamheidsmaatregelen worden uitgevoerd.

Een projectleider duurzaamheid wordt vaak ook een manager duurzaamheid of duurzaamheidsmanager genoemd. Bij veel bedrijven is duurzaamheid overigens een taak die iemand van de directie op zich neemt. Als een organisatie veel belang hecht aan duurzaamheid en er financiële middelen zijn voor een extra werknemer, zal deze een duurzaamheidsmanager in dienst nemen. Maar er zijn ook organisaties die deze expertise inhuren en gebruik maken van een adviseur duurzaamheid.

Hoe word ik een projectleider duurzaamheid?

Om duurzaamheid te realiseren wordt over het algemeen iemand gezocht met een technische achtergrond die verstand heeft van duurzaamheid. Daarnaast moet je goed kunnen overtuigen, organiseren en samenwerken.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van projectleider duurzaamheid bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van projectleider duurzaamheid. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is projectleider duurzaamheid misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van projectleider duurzaamheid verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een projectleider duurzaamheid bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een projectleider duurzaamheid binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een projectleider duurzaamheid?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een projectleider duurzaamheid met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend projectleider duurzaamheid. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen projectleider duurzaamheid

Projectleider duurzaamheid worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor projectleider duurzaamheid.

Vacatures projectleider duurzaamheid

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als projectleider duurzaamheid? Bekijk hieronder de vacatures.


Is projectleider duurzaamheid niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.