Logistiek medewerker worden
 

Logistiek medewerker worden

Logistiek medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.206,-
vacatures
2103
 

Wat doet een logistiek medewerker?

Als medewerker logistiek ben je mede verantwoordelijk voor de ontvangst, het opslaan en het vervoer van goederen. Dit kan van alles zijn. Van bederfelijke goederen (zoals vis, groenten en planten) tot elektronische producten en halffabricaten. Bijvoorbeeld bij distributiecentra, groothandelsbedrijven of in de opslag van productiebedrijven en transportbedrijven. Simpel gezegd komt het er op neer dat je de juiste spullen op het juiste moment en op de juiste plaats zet. Je hebt hiervoor vaak de beschikking over een heftruck of ander vervoersmiddel voor het vervoeren van goederen waarmee je je door een magazijn begeeft en de goederen verzamelt of neerzet. Een andere veelgebruikte benaming voor het beroep van logistiek medewerker is transportmedewerker of loodsmedewerker. Doe je soortgelijk werk op een luchthaven, dan wordt het ook wel een luchtvrachtmedewerker of cargo medewerker genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van logistiek medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van logistiek medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is logistiek medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van logistiek medewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een logistiek medewerker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een logistiek medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een logistiek medewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 32.206,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een logistiek medewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend logistiek medewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een logistiek medewerker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een logistiek medewerker € 26.000. Dat is afgerond bruto € 2.200 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.900 per maand en ongeveer € 2.500 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor logistiek medewerkers met werkervaring.Opleidingen en cursussen logistiek medewerker

Logistiek medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor logistiek medewerker.

Vacatures logistiek medewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als logistiek medewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is logistiek medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.