Logistiek medewerker worden
 

Logistiek medewerker worden

Logistiek medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 26.067,-
vacatures
5388
 

Wat doet een logistiek medewerker?

Als medewerker logistiek ben je mede verantwoordelijk voor de ontvangst, het opslaan en het vervoer van goederen. Dit kan van alles zijn. Van bederfelijke goederen (zoals vis, groenten en planten) tot elektronische producten en halffabricaten. Bijvoorbeeld bij distributiecentra, groothandelsbedrijven of in de opslag van productiebedrijven en transportbedrijven. Simpel gezegd komt het er op neer dat je de juiste spullen op het juiste moment en op de juiste plaats zet. Je hebt hiervoor vaak de beschikking over een heftruck of ander vervoersmiddel voor het vervoeren van goederen waarmee je je door een magazijn begeeft en de goederen verzamelt of neerzet. Een andere veelgebruikte benaming voor het beroep van logistiek medewerker is transportmedewerker of loodsmedewerker. Doe je soortgelijk werk op een luchthaven, dan wordt het ook wel een luchtvrachtmedewerker of cargo medewerker genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van logistiek medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van logistiek medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is logistiek medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep logistiek medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een logistiek medewerker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een logistiek medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen logistiek medewerker

Logistiek medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor logistiek medewerker.

Vacatures en salarissen logistiek medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een logistiek medewerker bedraagt € 26.067,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is logistiek medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.