Middenkaderfunctionaris worden
 

Middenkaderfunctionaris worden

Middenkaderfunctionaris worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
88%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een middenkaderfunctionaris?

Wil jij middenkaderfunctionaris worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor middenkaderfunctionarissen. Maar wat doet een middenkaderfunctionaris eigenlijk? Werken als middenkaderfunctionaris betekent eenvoudig gezegd dat je betrokken bent bij de voorbereiding, uitvoering en het onderhoud van bouwwerkzaamheden. Je voert de bouwwerkzaamheden niet zelf uit, maar zorgt er voor dat deze goed en volgens afspraak uitgevoerd worden. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden. Bouwtekeningen maken, metingen en calculaties uitvoeren, werkplannen maken en controleren, rekening houden met kosten, planning en kwaliteit in de gaten houden en mensen aansturen. De exacte werkzaamheden van een middenkaderfunctionaris zijn mede afhankelijk van het type bedrijf. Waar werkt een middenkaderfunctionaris? Bijvoorbeeld bij een aannemer, bouwbedrijf, projectontwikkelaar of architectenbureau. Een middenkaderfunctionaris wordt soms ook een opzichter, calculator, werkvoorbereider, tekenaar of uitvoerder genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken middenkaderfunctionaris

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van middenkaderfunctionaris. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is middenkaderfunctionaris misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep middenkaderfunctionaris

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een middenkaderfunctionaris bedraagt 88%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een middenkaderfunctionaris binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen middenkaderfunctionaris

Middenkaderfunctionaris worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor middenkaderfunctionaris.

Vacatures en salarissen middenkaderfunctionaris

Het gemiddeld jaarsalaris van een middenkaderfunctionaris bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is middenkaderfunctionaris niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.