NET developer worden
 

NET developer worden

NET developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
52
 

Wat doet een net developer?

Een .NET developer of .NET acrhitect is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in de .NET programmeertaal. .NET spreek je uit als dot-net. Heel simpel gezegd is het met .NET mogelijk om verschillende programmeertalen te laten samenwerken. Op deze manier hoeven applicaties en bibliotheken niet omgezet te worden naar een compleet andere programmeertaal en kun je deze toch laten samenwerken. Voor de rest lijken de werkzaamheden van een .NET ontwikkelaar erg veel op die van andere softwareontwikkelaars. Je werk bestaat uit het analyseren van de behoeften van gebruikers en ontwikkelen van softwareoplossingen. Vaak werk je samen met andere programmeurs, marketeers en accountmanagers. Als .NET developer kun je aan de slag bij veel verschillende soorten bedrijven. Van kleine start-ups tot grote organisaties met een eigen IT-afdeling.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van net developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van net developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is net developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van net developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een net developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een net developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een net developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een net developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend net developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een NET developer, over een langere periode, bedraagt € 43.000. Dat is bruto € 3.600 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.000 per maand en ongeveer € 4.100 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor NET developers met veel werkervaring. Door de grote vraag naar programmeurs, zoals NET developers, zullen de aangeboden salarissen waarschijnlijk blijven stijgen.Opleidingen en cursussen net developer

NET developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor net developer.

Vacatures net developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als net developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is net developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.