PHP developer worden
 

PHP developer worden

PHP developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 50.299,-
vacatures
24
 

Wat doet een php developer?

Een PHP developer of PHP ontwikkelaar is eigenlijk een gespecialiseerde softwareontwikkelaar. In dit geval heb je als softwareontwikkelaar veel kennis van ervaring met de programmeertaal PHP. PHP is een zogenaamde servertaal. Dat betekent dat op je PC of mobiel geen PHP gebruikt wordt maar op servers waar bestanden staan. Werken als PHP developer betekent dat je PHP software bouwt, ontwikkelt en onderhoudt. Je bouwt bijvoorbeeld een content management systeem (CMS) of optimaliseert een CMS.  Je werk bestaat uit het analyseren van de behoeften van gebruikers en ontwikkelen van softwareoplossingen. Vaak werk je in teams met andere PHP developers, andere programmeurs, marketeers en projectmanagers. Waar werkt een PHP developer? Denk aan applicatieontwikkelaars, softwareleveranciers en bedrijven en organisaties met een eigen IT afdeling. 

Wil je PHP programmeur worden? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ook als je geen achtergrond hebt in programmeren. Voordeel van PHP is dat het een relatief eenvoudige programmeertaal is. Daarnaast werk je met PHP vaak aan websites en applicaties. Via de keuzehulp programmeer opleidingen vind je wellicht een passende opleiding. Na een opleiding tot (PHP) programmeur ben je min of meer zeker van een baan.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van php developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van php developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is php developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van php developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een php developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een php developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een php developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 50.299,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een php developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend php developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een PHP developer, over een langere periode, bedraagt € 39.000. Dat is bruto € 3.300 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.800 per maand en ongeveer € 3.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor PHP developers met veel werkervaring. Vanwege de grote vraag naar programmeurs, zoals PHP developers, is de kans vrij groot dat de aangeboden salarissen alleen maar zullen stijgen.Opleidingen en cursussen php developer

PHP developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor php developer.

Vacatures php developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als php developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is php developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.