Re-integratiecoach worden
 

Re-integratiecoach worden

Re-integratiecoach worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een re-integratiecoach?

Als re-integratiecoach of re-integratieadviseur help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met als doel hun onafhankelijkheid en werkperspectief te maximaliseren. Denk aan mensen met persoonlijke, sociale en beroepskeuze gerelateerde problemen als gevolg van aangeboren aandoeningen, ziekte, ongelukken of dagelijkse stress. Als re-integratiecoach evalueer je de behoefte van een klant ontwikkel je een re-integratieprogramma waarbij je verschillende instrumenten kunt inzetten. Zoals een beroepskeuzetraject, sollicitatietraining, cursussen en opleidingen, een omscholingstraject, werkervaringsplekken en stages. Veel re-integratiecoaches zetten ook actief hun netwerk in om klanten aan een baan of stage te helpen. Een re-integratiecoach wordt vaak ook een casemanager re-integratie genoemd.

Waar werkt een adviseur re-integratie?

Als adviseur re-integratie kan je bij verschillende organisaties werken. Zoals bij dienstverleners die bedrijven helpen bij de re-integratie van werknemers. Je kan ook bij een groot bedrijf werken dat de re-integratie van eigen personeel zelf regelt. Of bij een overheidsorganisatie die mensen met een uitkering probeert te helpen bij het vinden van ander werk.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van re-integratiecoach bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van re-integratiecoach. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is re-integratiecoach misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van re-integratiecoach verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een re-integratiecoach bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een re-integratiecoach binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een re-integratiecoach?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een re-integratiecoach met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend re-integratiecoach. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen re-integratiecoach

Re-integratiecoach worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor re-integratiecoach.

Vacatures re-integratiecoach

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als re-integratiecoach? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is re-integratiecoach niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.