Reachtruckchauffeur worden
 

Reachtruckchauffeur worden

Reachtruckchauffeur worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
93%
gemiddeld jaarsalaris
€ 23.329,-
vacatures
977
 

Wat doet een reachtruckchauffeur?

Een reachtruck is heel eenvoudig gezegd een compacte versie van een heftruck en wordt eigenlijk alleen binnen gebruikt. Vooral in magazijnen met veel en hoge stellingen en smalle gangpaden. Bij een reachtruck zit de chauffeur meestal dwars op de mast waarmee de lading verticaal omhoog of omlaag kan worden getild. Deze mast werkt als een schuifladder en kan zeer hoog uitgeschoven worden waardoor stellingen van meer dan 6 meter hoog kunnen worden bevoorraad. Het woord reach in reachtruck komt van het Engels werkwoord ‘to reach’ wat bereiken betekent. Waarmee wordt bedoeld dat je erg hoge stellingen kunt bereiken. Qua werkzaamheden komt het werk van een reachtruckchauffeur voor een groot gedeelte overeen met dat van een heftruckchauffeur die in een magazijn werkt. Maar heftrucks worden ook buiten ingezet, bijvoorbeeld bij het laden en lossen van vrachtwagens. Om een reachtruckchauffeur te kunnen zijn, moet je doorgaans over een certificaat beschikken. Dit zijn relatief korte cursussen, variërend van een uur tot een paar dagen.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken reachtruckchauffeur

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van reachtruckchauffeur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is reachtruckchauffeur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep reachtruckchauffeur

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een reachtruckchauffeur bedraagt 93%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een reachtruckchauffeur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen reachtruckchauffeur

Reachtruckchauffeur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor reachtruckchauffeur.

Vacatures en salarissen reachtruckchauffeur

Het gemiddeld jaarsalaris van een reachtruckchauffeur bedraagt € 23.329,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is reachtruckchauffeur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken reachtruckchauffeur

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) reachtruckchauffeur maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een reachtruckchauffeur CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!