Reachtruckchauffeur worden
 

Reachtruckchauffeur worden

Reachtruckchauffeur worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
93%
gemiddeld jaarsalaris
€ 23.353,-
vacatures
508
 

Wat doet een reachtruckchauffeur?

Een reachtruck is heel eenvoudig gezegd een compacte versie van een heftruck en wordt eigenlijk alleen binnen gebruikt. Vooral in magazijnen met veel en hoge stellingen en smalle gangpaden. Bij een reachtruck zit de chauffeur meestal dwars op de mast waarmee de lading verticaal omhoog of omlaag kan worden getild. Deze mast werkt als een schuifladder en kan zeer hoog uitgeschoven worden waardoor stellingen van meer dan 6 meter hoog kunnen worden bevoorraad. Het woord reach in reachtruck komt van het Engels werkwoord ‘to reach’ wat bereiken betekent. Waarmee wordt bedoeld dat je erg hoge stellingen kunt bereiken. Qua werkzaamheden komt het werk van een reachtruckchauffeur voor een groot gedeelte overeen met dat van een heftruckchauffeur die in een magazijn werkt. Maar heftrucks worden ook buiten ingezet, bijvoorbeeld bij het laden en lossen van vrachtwagens. Om een reachtruckchauffeur te kunnen zijn, moet je doorgaans over een certificaat beschikken. Dit zijn relatief korte cursussen, variërend van een uur tot een paar dagen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van reachtruckchauffeur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van reachtruckchauffeur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is reachtruckchauffeur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van reachtruckchauffeur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een reachtruckchauffeur bedraagt 93%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een reachtruckchauffeur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een reachtruckchauffeur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 23.353,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een reachtruckchauffeur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend reachtruckchauffeur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een reachtruckchauffeur over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een reachtruckchauffeur € 26.000. Dat is afgerond bruto € 2.200 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.800 per maand en ongeveer € 2.500 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor reachtruckchauffeurs met werkervaring.Opleidingen en cursussen reachtruckchauffeur

Reachtruckchauffeur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor reachtruckchauffeur.

Vacatures reachtruckchauffeur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als reachtruckchauffeur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is reachtruckchauffeur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.