Schoonmaker gevaarlijke stoffen worden
 

Schoonmaker gevaarlijke stoffen worden

Schoonmaker gevaarlijke stoffen worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
53%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
8
 

Wat doet een schoonmaker gevaarlijke stoffen?

Een veelvoorkomend beroep als schoonmaker van gevaarlijke stoffen is die van asbestverwijderaar. Als schoonmaker of saneerder dien je gevaarlijk materiaal te identificeren, te verwijderen, in te pakken, te vervoeren en te vernietigen. Denk aan materialen als asbest, verf op loodbasis, afgewerkte olie, benzine, transmissievloeistof, radioactief materiaal of vervuilde grond. Gespecialiseerde training en certificatie op het gebied van omgaan met gevaarlijk materiaal is over het algemeen vereist. Kan eventueel gebruik maken van apparatuur of vrachtwagens om aarde of gevaarlijke stoffen te verplaatsen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van schoonmaker gevaarlijke stoffen bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schoonmaker gevaarlijke stoffen. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schoonmaker gevaarlijke stoffen misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van schoonmaker gevaarlijke stoffen verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schoonmaker gevaarlijke stoffen bedraagt 53%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een schoonmaker gevaarlijke stoffen binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een schoonmaker gevaarlijke stoffen?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een schoonmaker gevaarlijke stoffen met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend schoonmaker gevaarlijke stoffen. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen schoonmaker gevaarlijke stoffen

Schoonmaker gevaarlijke stoffen worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schoonmaker gevaarlijke stoffen.

Vacatures schoonmaker gevaarlijke stoffen

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als schoonmaker gevaarlijke stoffen? Bekijk hieronder de vacatures.


Is schoonmaker gevaarlijke stoffen niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.