Shopmanager worden
 

Shopmanager worden

Shopmanager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
28%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.700,-
vacatures
11
 

Wat doet een shopmanager?

Als shopmanager ben je verantwoordelijk voor de activiteiten van verkoopmedewerkers in een bedrijf of afdeling producten aan consumenten verkopen. Taken kunnen bestaan uit managementfuncties. Zoals inkopen, budgettering, boekhouding en personele werkzaamheden. Dat betekent dat je zorgt voor een goede werksfeer en perfecte service aan klanten. Je motiveert en coacht de shop medewerkers. Daarnaast zorg je voor zaken als de personeelsplanning en correcte uitvoering van procedures. Vooral bij winkels die deel uitmaken van een landelijke of wereldwijde keten of merk is het uitvoeren van procedures een belangrijk aspect van je werkzaamheden. Als shopmanager verricht je zelf ook verkoopactiviteiten. Om het goede voorbeeld te geven, contact en feeling met klanten te  houden en omdat je het leuk vindt. Een shopmanager wordt soms ook een storemanager, eerste verkoper of verkoopmanager genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van shopmanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van shopmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is shopmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van shopmanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een shopmanager bedraagt 28%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een shopmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een shopmanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 32.700,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een shopmanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend shopmanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een shopmanager over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een shopmanager € 31.000. Dat is afgerond bruto € 2.600 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.200 per maand en ongeveer € 3.000 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor shopmanagers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen shopmanager

Shopmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor shopmanager.

Vacatures shopmanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als shopmanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is shopmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.