Strandtenthouder worden
 

Strandtenthouder worden

Strandtenthouder worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een strandtenthouder?

Een strandtenthouder is iemand die een strandtent runt. Een strandtenthouder is eigenlijk een zelfstandig ondernemer die de werkzaamheden van een bedrijfsleider van een café-restaurant uitvoert. Alleen loop je als eigenaar extra risico’s. Bij slecht weer kunnen de inkomsten erg tegenvallen en bij goed weer moet je vaak heel hard werken en veel mensen aansturen. De meeste strandtenthouders hebben een strandtent die na de zomermanden weer afgebroken dient te worden. Sommige strandtenten staan permanent op het strand. Voor de meeste strandtenthouders geldt echter dat het typisch seizoenswerk is. Strandtenthouder worden? Maar wil of kun je niet een eigen strandtent beginnen? Zoek dan naar vacatures als bedrijfsleider voor een strandtent.

Naar opleidingen en vacatures

Wat is er leuk aan het werk van een strandtenthouder?

Dunja Spaans van Beachclub Indigo: "Het leven op het strand is een heerlijk kantoor, ondanks het keiharde werken voelt iedere dag als een vrijdagmiddagborrel. Niks loopt zoals je het plant, maar het duikje in de zee na afloop haalt alle stress weer weg. Iedereen loopt met een grote lach rond, en daar doe je het voor, weer of geen weer!"

Past het beroep van strandtenthouder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van strandtenthouder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is strandtenthouder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van strandtenthouder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een strandtenthouder bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een strandtenthouder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een strandtenthouder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een strandtenthouder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend strandtenthouder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen strandtenthouder

Strandtenthouder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor strandtenthouder.

Vacatures strandtenthouder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als strandtenthouder? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is strandtenthouder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Bouwkundig manager
 2. Sales engineer
 3. Procesoperator
 4. Uitvoerder
 5. Kok

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.