Vakkenvuller worden
 

Vakkenvuller worden

Vakkenvuller worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
64%
gemiddeld jaarsalaris
€ 29.438,-
vacatures
41
 

Wat doet een vakkenvuller?

Als vakkenvuller zorg je er voor dat de producten in de vakken van een winkel liggen. Meestal werk je als vakkenvuller in een supermarkt maar je kan ook als vakkenvuller bij bijvoorbeeld een groot warenhuis werken. In plaats van vakkenvuller heet je dan een medewerker voorraad winkelvloer. De werkzaamheden komen op hetzelfde neer. Namelijk; koopwaar op de winkelvloer ontvangen, opslaan en uitgeven. Schappen, rekken, kisten, bakken en tafels vullen met koopwaar en de koopwaar aantrekkelijk neerzetten voor klanten. Kan eventueel regelmatig de voorraad tellen of koopwaar controleren en merken. Een vakkenvuller wordt ook wel eens een supermarktmedewerker genoemd. Maar onder deze beroepsnaam valt bijvoorbeeld ook het werk van een kassamedewerker.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van vakkenvuller bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van vakkenvuller. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is vakkenvuller misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van vakkenvuller verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een vakkenvuller bedraagt 64%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een vakkenvuller binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een vakkenvuller?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 29.438,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een vakkenvuller met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend vakkenvuller. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een vakkenvuller over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een vakkenvuller € 21.000. Dat is afgerond bruto € 1.800 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.500 per maand en ongeveer € 2.000 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor vakkenvullers met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen vakkenvuller

Vakkenvuller worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor vakkenvuller.

Vacatures vakkenvuller

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als vakkenvuller? Bekijk hieronder de vacatures.


Is vakkenvuller niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.