Verhuizer worden
 

Verhuizer worden

Verhuizer worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
50%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.157,-
vacatures
32
 

Wat doet een verhuizer?

Wil jij verhuizer worden? Hieronder zie je welke vacatures er zijn voor verhuizers. Maar wat doet een verhuizer eigenlijk? Werken als verhuizer betekent dat je meubels, dozen, goederen en andere inboedel voor zowel particulieren als bedrijven in- en uitlaadt. Als verhuizer zal je ook vaak meubels, kasten e.d. in elkaar moeten zetten of demonteren. Soms moet je ook dozen in- of uitpakken. Het beroep van verhuizer is heel fysiek. Je moet immers veel tillen en lopen. Sommige mensen vinden dat juist fijn. Geen dag is hetzelfde en je komt op veel verschillende plekken.

Hoe word ik een verhuizer?

Bij de meeste verhuisbedrijven kun je zo aan de slag. Zolang je maar van aanpakken weet en bereid bent om vroeg op te staan. Bij veel vacatures staat dat ze een bijrijder-verhuizer vragen. Dit betekent dat je niet over een (groot) rijbewijs hoeft te beschikken en alleen maar hoeft te sjouwen. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van verhuizer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van verhuizer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is verhuizer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van verhuizer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een verhuizer bedraagt 50%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een verhuizer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een verhuizer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.157,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een verhuizer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend verhuizer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een verhuizer over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een verhuizer € 26.000. Dat is afgerond bruto € 2.200 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.900 per maand en ongeveer € 2.500 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor verhuizers met werkervaring.Opleidingen en cursussen verhuizer

Verhuizer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor verhuizer.

Vacatures verhuizer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als verhuizer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is verhuizer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.