Verkeersregelaar worden
 

Verkeersregelaar worden

Verkeersregelaar worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
49%
gemiddeld jaarsalaris
€ 46.197,-
vacatures
3
 

Wat doet een verkeersregelaar?

Wat doet een verkeersregelaar? Verkeer van voertuigen en voetgangers in goede banen leiden of controleren bij wegwerkzaamheden, incidenten, evenementen, winkelcentra, scholen, spoorwegovergangen of bouwplaatsen. Als verkeersregelaar ben je stressbestendig, kun je zaken goed overzien en heb je een natuurlijk overwicht. Gedurende een werkdag zorg je voor een goede doorstroom van het verkeer. Daarnaast hou je je bezig met het informeren van weggebruikers. Als je als verkeersregelaar bevoegdheden hebt om mensen of voertuigen staande te houden en of boetes uit te delen, ben je meestal een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Maar er bestaan ook speciale opleidingen voor verkeersregelaar. Waar werken verkeersregelaars? Soms werk je in dienst van een gemeente maar er zijn ook bureaus die het regelen van verkeer als dienst leveren en worden ingehuurd bij incidenten of evenementen. Een verkeersregelaar wordt soms ook een verkeershandhaver of verkeersbrigadier genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van verkeersregelaar bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van verkeersregelaar. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is verkeersregelaar misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van verkeersregelaar verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een verkeersregelaar bedraagt 49%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een verkeersregelaar binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een verkeersregelaar?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 46.197,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een verkeersregelaar met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend verkeersregelaar. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen verkeersregelaar

Verkeersregelaar worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor verkeersregelaar.

Vacatures verkeersregelaar

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als verkeersregelaar? Bekijk hieronder de vacatures.


Is verkeersregelaar niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.