Zelfstandig bloemist worden
 

Zelfstandig bloemist worden

Zelfstandig bloemist worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
5%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een zelfstandig bloemist?

Als zelfstandig bloemist ben je ondernemer en creatief tegelijkertijd. Aan de ene kant ben je een bedrijfsleider die leiding geeft en verantwoordelijk is voor de omzet. Daarnaast steek je ook zelf de handen uit de mouwen en bestaan je werkzaamheden uit het ontwerpen, snijden en schikken van bloemstukken. Veel bloemisten verkopen naast bloemstukken ook decoraties en andere voorwerpen voor bij de mensen thuis en in de tuin. Een zelfstandig bloemist wordt soms ook een ondernemer bloem, groen en styling genoemd. Je zult niet snel een vacature vinden voor een zelfstandig bloemist. Als je zelfstandig bloemist wilt worden, kun je drie dingen doen. Ergens in dienst treden als bloemist en later de bloemenzaak overnemen, een eigen bloemenzaak beginnen of meteen een reeds bestaande bloemenzaak overnemen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van zelfstandig bloemist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van zelfstandig bloemist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is zelfstandig bloemist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van zelfstandig bloemist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een zelfstandig bloemist bedraagt 5%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een zelfstandig bloemist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een zelfstandig bloemist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een zelfstandig bloemist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend zelfstandig bloemist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen zelfstandig bloemist

Zelfstandig bloemist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor zelfstandig bloemist.

Vacatures zelfstandig bloemist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als zelfstandig bloemist? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is zelfstandig bloemist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.