Wil jij bouwhulp worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor bouwhulpen. Maar wat doet een bouwhulp eigenlijk? Als bouwhulp verricht je verschillende werkzaamheden op of rondom een bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan opruimwerkzaamheden, het sjouwen van bouwmaterialen (ook wel bouwsjouw genoemd) of ondersteunende werkzaamheden op het gebied van bijvoorbeeld timmerwerk, elektrotechniek, dakbedekking, montage en afwerking. Wordt soms ook een assistent of medewerker bouw genoemd. Als bouwhulp heb je soms de mogelijkheid om een vak te leren als assistent van bijvoorbeeld een timmerman, loodgieter, schilder of dakdekker.
Bij de meeste vacatures voor bouwhulp worden geen eisen gesteld qua opleidingsniveau. Wel wordt vaak gevraagd om een minimale beschikbaarheid. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld 4 of 5 dagen per week kan werken. Daarnaast moet je als bouwhulp wel je handen uit de mouwen willen steken. Het is geen kantoorbaan. Maar voor sommige mensen is het juist een voordeel dat ze veel buiten mogen werken en fysiek bezig kunnen zijn.
Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.
Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.