Bouwhulp worden
 

Bouwhulp worden

Bouwhulp worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
88%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.800,-
vacatures
17
 

Wat doet een bouwhulp?

Wil jij bouwhulp worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor bouwhulpen. Maar wat doet een bouwhulp eigenlijk? Als bouwhulp verricht je verschillende werkzaamheden op of rondom een bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan opruimwerkzaamheden, het sjouwen van bouwmaterialen (ook wel bouwsjouw genoemd) of ondersteunende werkzaamheden op het gebied van bijvoorbeeld timmerwerk, elektrotechniek, dakbedekking, montage en afwerking. Wordt soms ook een assistent of medewerker bouw genoemd. Als bouwhulp heb je soms de mogelijkheid om een vak te leren als assistent van bijvoorbeeld een timmerman, loodgieter, schilder of dakdekker.

Hoe word ik een bouwhulp?

Bij de meeste vacatures voor bouwhulp worden geen eisen gesteld qua opleidingsniveau. Wel wordt vaak gevraagd om een minimale beschikbaarheid. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld 4 of 5 dagen per week kan werken. Daarnaast moet je als bouwhulp wel je handen uit de mouwen willen steken. Het is geen kantoorbaan. Maar voor sommige mensen is het juist een voordeel dat ze veel buiten mogen werken en fysiek bezig kunnen zijn.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bouwhulp bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bouwhulp. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bouwhulp misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bouwhulp verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bouwhulp bedraagt 88%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een bouwhulp binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bouwhulp?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 31.800,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bouwhulp met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bouwhulp. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen bouwhulp

Bouwhulp worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bouwhulp.

Vacatures bouwhulp

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bouwhulp? Bekijk hieronder de vacatures.


Is bouwhulp niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

  1. Hovenier
  2. Planner
  3. Schilder
  4. Loodgieter
  5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.