C# developer worden
 

C# developer worden

C# developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 50.467,-
vacatures
121
 

Wat doet een c# developer?

Een C# developer is een softwareontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in de programmeertaal C# en/of deze taal goed beheerst. De programmeertaal C# is ontwikkeld door Microsoft. Veel systemen draaien op Microsoft-software waardoor de vraag naar C# programmeurs groot is. C# is een zogenaamde backend taal. Hiermee wordt bedoeld dat het software betreft die ‘onder de motorkap zit’. Dat betekent dat een C# developer vooral bezig is met het coderen en onderhouden van systemen die niet zichtbaar zijn voor de gebruiker maar waar systemen wel op draaien. Als je bijvoorbeeld een account aanmaakt op een website, worden jouw gegevens opgeslagen in een database. Een backend developer zorgt ervoor dat dat mogelijk is en gebeurd. Bij vacatures voor C# programmeurs zie dat er vaak ook om kennis van .NET wordt gevraagd. Dit is de programmeertaal die het mogelijk maakt om met andere systemen te communiceren. Wil je C# developer worden? Er zijn genoeg online trainingen of cursussen op fysieke locaties waar je deze veelgevraagde taal kunt leren. Wel wordt er vaak gevraagd om enige kennis van programmeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hiervoor het handige overzicht met programmeer opleidingen waarmee je vrijwel zeker een geschikte baan als software developer zult vinden.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van c# developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van c# developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is c# developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van c# developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een c# developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een c# developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een c# developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 50.467,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een c# developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend c# developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een C# developer € 44.000. Dat is bruto € 3.700 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.100 per maand en ongeveer € 4.200 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor C# developers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen c# developer

C# developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor c# developer.

Vacatures c# developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als c# developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is c# developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.