Callcenter medewerker worden
 

Callcenter medewerker worden

Callcenter medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
97%
gemiddeld jaarsalaris
€ 23.957,-
vacatures
142
 

Wat doet een callcenter medewerker?

Een callcenter medewerker werkt op de afdeling van een bedrijf of organisatie om vragen van klanten, burgers of publiek te beantwoorden of om diensten en producten te verkopen. Indien een medewerker werkt om vragen te beantwoorden is er sprake van een inbound (inkomend) callcenter. Er wordt dus met het callcenter contact opgenomen (via de telefoon, e-mail, social media, etc.) voor informatie, klachten of bepaalde verzoeken. Bij een outbound (uitgaand) callcenter wordt er door de organisatie zelf contact opgenomen om in de meeste gevallen producten of diensten te verkopen of om donaties te werven. Als callcentermedewerker hoef je soms alleen maar afspraken te maken voor accountmanagers. Zodat zij bij (potentiële) klanten kunnen langsgaan. Bij alleen telefonische verkoop lijkt het beroep van callcenter medewerker erg veel op dat van een telemarketeer. Voor het werk als callcentermedewerker dien je vrij zelfstandig te zijn, goed te kunnen communiceren en gedreven te zijn. Wil je een callcenter medewerker worden? Er zijn genoeg vacatures en mogelijkheden. Bij veel bedrijven bieden ze de mogelijkheid om opgeleid te worden. Bij een outbound callcenter kun je vaak ook aardige bonussen verdienen. Een callcenter medewerker wordt soms ook wel een medewerker klantcontact, contactcenter medewerker of klantadviseur genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van callcenter medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van callcenter medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is callcenter medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep callcenter medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een callcenter medewerker bedraagt 97%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een callcenter medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen callcenter medewerker

Callcenter medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor callcenter medewerker.

Vacatures en salarissen callcenter medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een callcenter medewerker bedraagt € 23.957,-. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is callcenter medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.