Telemarketeer worden
 

Telemarketeer worden

Telemarketeer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
99%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
98
 

Wat doet een telemarketeer?

Wil jij telemarketeer worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor telemarketeers. Maar wat doet een telemarketeer eigenlijk? Een telemarketeer is simpelweg een telefonisch verkoper. Een telemarketeer probeert telefonisch donaties of bestellingen voor goederen of diensten te bewerkstelligen. Een telemarketeer probeert dus eigenlijk per telefoon zo veel mogelijk te verkopen of giften binnen te halen. Dit vraagt om doorzettingsvermogen en overtuigingskaracht. Het is ook een zelfstandige functie. Daarnaast moet je als telemarketeer de taal waarin je verkoopt, goed beheersen. Als telemarketeer werk je vaak ook met computersystemen waarin sales en afspraken worden bijgehouden. Dit vraagt om een zekere vaardigheid met CRM en informatiesystemen. Waar werken telemarketeers? Een telemarketeer kan in dienst zijn bij een telemarketingbureau en voor verschillende klanten werken. Een telemarketeer kan ook op een callcenter voor een bedrijf werken om alleen voor dat bedrijf producten of diensten te verkopen. Het beroep van telemarketeer is ook een geschikt thuiswerkberoep. Als je voor een organisatie telefonisch vragen van klanten beantwoord, heet je een klantenservicemedewerker. Een callcenter medewerker kan zowel vragen beantwoorden als telefonische verkoop verrichten. Een telemarketeer wordt soms ook een medewerker telemarketing of telesales medewerker genoemd.

Hoe word ik een telefonsich verkoper?

Wil je telefonisch verkoper worden of lijkt het beroep van telemarketeer je wat? Er zijn genoeg vacatures als je kunt aantonen dat je een goede verkoper bent. Je kunt dan al vaak direct aan de slag. Daarnaast zijn er veel trainingen en opleidingen waarmee je leert verkopen per telefoon.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van telemarketeer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van telemarketeer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is telemarketeer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep telemarketeer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een telemarketeer bedraagt 99%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een telemarketeer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen telemarketeer

Telemarketeer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor telemarketeer.

Vacatures en salarissen telemarketeer

Het gemiddeld jaarsalaris van een telemarketeer bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is telemarketeer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.