Conciƫrge worden
 

Conciƫrge worden

Conciƫrge worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
21%
gemiddeld jaarsalaris
€ 39.997,-
vacatures
53
 

Wat doet een conciƫrge?

Er bestaan verschillende soorten conciërges. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen de meer dienstverlenende conciërges en de meer faciliterende conciërges. De dienstverlenende conciërges vind je vooral in de toerismebranche en hotellerie. Je bent als conciërge dan vooral gericht op de wensen en belangen van de klant. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden. Begroeten van gasten, aanbieden van assistentie met betrekking tot bagage, het sturen en ontvangen van pakketten, vragen van gasten beantwoorden, verzoeken van gasten opvolgen. Een conciërge bij een hotel of andere toeristische locatie wordt soms ook wel een portier genoemd. Conciërges die een meer faciliterende rol hebben, vind je vooral bij scholen of andere openbare instellingen. Het beroep van conciërge wordt dan soms ook wel huismeester of facilitair medewerker genoemd. De werkzaamheden zijn dan meer ondersteunend en fysiek van aard. Denk aan reparatiewerkzaamheden aan gebouwen, terreinen en inventaris, beheren van het magazijn, het bestellen van schoonmaak- en kantoorartikelen, kopiëren, ontvangen van bezoekers en bij scholen tijdens pauzes toezicht houden op leerlingen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van conciƫrge bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van conciƫrge. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is conciƫrge misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van conciƫrge verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een conciƫrge bedraagt 21%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een conciƫrge binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een conciƫrge?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 39.997,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een conciĆ«rge met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend conciĆ«rge. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen conciƫrge

Conciƫrge worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor conciƫrge.

Vacatures conciƫrge

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als conciƫrge? Bekijk hieronder de vacatures.


Is conciƫrge niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.