Dropshipper worden
 

Dropshipper worden

Dropshipper worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
23%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een dropshipper?

Een dropshipper is iemand die producten online verkoopt zonder ze zelf op voorraad te hebben of te maken. Je verkoopt als dropshipper producten van anderen. Dus, wanneer iemand iets bij jou als dropshipper bestelt, plaats je zelf de bestelling bij de leverancier en die verzendt het product rechtstreeks naar jouw klant. Het is een handige manier om geld te verdienen zonder veel gedoe met voorraadbeheer. Dropshipping is vooral interessant als het verschil tussen de prijs die je als dropshipper betaalt en de prijs die je bij jouw klant in rekening brengt, groot genoeg is. In de praktijk kopen de meeste dropshippers de bestellingen van hun klanten bij Chinese websites. Aan dropshipping kleven ook wel een paar nadelen. Je verkoop geen eigen producten, je bent verantwoordelijk voor de levering van een product en je moet goed letten op btw-regels en tarieven. Als drop shipper ben je eigenlijk een soort logistiek manager. Alleen ben je als dropshipper een zelfstandig ondernemer.

Hoe word ik dropshipper?

Wat heb je nodig om dropshipper te worden? Allereerst moet je bepalen welke producten je online gaat verkopen. Je moet een product vinden dat in de smaak zal vallen, wat mensen graag willen hebben. Vervolgens heb je een domeinnaam nodig en een online shop. Een populaire webshop van dropshippers is Shopify. Je hoeft nu alleen nog maar te zorgen voor bezoekers op je website die de producten gaan bestellen. Dat laatste is misschien wel de grootste uitdaging van een dropshipper.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van dropshipper bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van dropshipper. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is dropshipper misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van dropshipper verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een dropshipper bedraagt 23%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een dropshipper binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een dropshipper?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een dropshipper met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend dropshipper. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen dropshipper

Dropshipper worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor dropshipper.

Vacatures dropshipper

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als dropshipper? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is dropshipper niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.