Gastvrouw of gastheer worden
 

Gastvrouw of gastheer worden

Gastvrouw of gastheer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
97%
gemiddeld jaarsalaris
€ 27.095,-
vacatures
134
 

Wat doet een gastvrouw of gastheer?

Als gastvrouw of gastheer ben je het visitekaartje van een bedrijf of organisatie. Je maakt makkelijk contact en zorgt voor sfeer en laat mensen zich welkom voelen. Klanten of bezoekers melden zich bij jou (aan de balie) of jij stapt op hun af. Je zorgt ervoor dat ze geholpen worden en verwijst ze naar hun afspraak (indien ze deze hebben gemaakt), kamer (in een hotel) of locatie. Als gastheer of gastvrouw kun je bijvoorbeeld werken bij kantoren van bedrijven of organisaties, evenementen, hotels en toeristische bestemmingen. Vaak heb je ook diverse administratieve taken zoals het verwerken van gegevens in een computersysteem. Bijvoorbeeld het reserveren van een kamer, vastleggen van een afspraak of klacht of het aannemen van inkomende telefoontjes. Als gastvrouw/-heer streef je naar een optimale klanttevredenheid. Een gastvrouw of gastheer wordt ook vaak een receptionist of hostess genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken gastvrouw of gastheer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gastvrouw of gastheer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gastvrouw of gastheer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Toekomst beroep gastvrouw of gastheer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gastvrouw of gastheer bedraagt 97%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een gastvrouw of gastheer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen gastvrouw of gastheer

Gastvrouw of gastheer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gastvrouw of gastheer.

Vacatures en salarissen gastvrouw of gastheer

Het gemiddeld jaarsalaris van een gastvrouw of gastheer bedraagt € 27.095,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is gastvrouw of gastheer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.