Inpakker worden
 

Inpakker worden

Inpakker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
38%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.150,-
vacatures
888
 

Wat doet een inpakker?

Een inpakker of inpak medewerker zich bezig met het inpakken van spullen. Dit inpakken gebeurt meestal handmatig en de spullen die je inpakt kunnen bestaan uit een breed scala aan producten en materialen. Van groot tot klein, van zwaar tot licht en van dierlijk en natuurlijke producten tot geproduceerde producten. Vaak bestaan je werkzaamheden er uit dat je de producten in de juiste dozen plaatst en inpakt. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat de producten niet gaan schuiven en de dozen niet te zwaar zijn. Vaak moet je de spullen ook klaarmaken voor verzending. Soms stel je een verzending ook zelf samen en moet je in een magazijn diverse spullen verzamelen. Beroepen die veel overlap vertonen met de werkzaamheden van een inpakker zijn dat van een magazijnmedewerkerorderpicker en productiemedewerker.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van inpakker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van inpakker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is inpakker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van inpakker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een inpakker bedraagt 38%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een inpakker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een inpakker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 33.150,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een inpakker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend inpakker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een inpakker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een inpakker € 25.000. Dat is afgerond bruto € 2.100 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.800 per maand en ongeveer € 2.400 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor inpakkers met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen inpakker

Inpakker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor inpakker.

Vacatures inpakker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als inpakker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is inpakker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.