Orderpicker worden
 

Orderpicker worden

Orderpicker worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.706,-
vacatures
1625
 

Wat doet een orderpicker?

Wil jij orderpicker worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor orderpickers. Maar wat doet een orderpicker eigenlijk? Werken als orderpicker betekent dat je bestellingen van klanten die per telefoon of mail zijn binnengekomen afhandelt. Dit doe je bijvoorbeeld door het magazijn te lopen en de juiste orders bij elkaar te ‘picken’. De geselecteerde goederen dienen hierbij in overeenstemming te zijn met de specificaties op de bon of andere formulieren. Taken kunnen daarnaast bestaan uit het berekenen van prijzen van artikelen, stickeren, inpakken en klaarmaken voor verzending naar particulieren, controleren van artikelen, bestelbonnen invullen, uitgaande bestellingen bijhouden en extra materiaal, voorraad en apparatuur aanvragen. Soms help je ook mee met het vullen van een magazijn of verplaatsen van goederen. Als orderpicker werk je vaak voor webshops, distributiecentra en groothandels. Omdat je het werk vaak verricht in een groot magazijn wordt een orderpicker vaak ook een magazijnmedewerker genoemd.

Hoe word ik een orderpicker?

Voor het werk van orderpicker bestaan geen echte opleidingen. Soms moet je beschikken over een heftruckcertificaat. Het is over het algemeen wel vrij fysiek werk wat je moet aanspreken. Werkgevers willen over het algemeen wel mensen die in de buurt wonen. Dus als het werk van een orderpicker je aanspreekt, kan je vaak snel aan de slag.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van orderpicker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van orderpicker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is orderpicker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van orderpicker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een orderpicker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een orderpicker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een orderpicker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.706,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een orderpicker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend orderpicker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een orderpicker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een orderpicker € 24.000. Dat is afgerond bruto € 2.000 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.700 per maand en ongeveer € 2.300 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor orderpickers met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen orderpicker

Orderpicker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor orderpicker.

Vacatures orderpicker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als orderpicker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is orderpicker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.