Magazijnmedewerker worden
 

Magazijnmedewerker worden

Magazijnmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.611,-
vacatures
1155
 

Wat doet een magazijnmedewerker?

Als medewerker magazijn, voorraad of opslagplaats werk je in een magazijn of opslagplaats. Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor een correcte afwikkeling van de inkomende- en uitgaande goederenstroom. Je taken kunnen bestaan uit het ontvangen van binnenkomende goederen, controleren van goederen, ompakken of verpakken van materiaal en goederen, opbergen van deze goederen, picken en pakken van orders (ook wel orderpicken genoemd) en het magazijn op orde houden. Vaak werk je met scanners of andere apparatuur om orders te verwerken. Soms moet je als magazijnmedewerker ook een stapelaar (hefruck die je lopend verplaatst), heftruck of reachtruck kunnen bedienen om goederen in het magazijn te verplaatsen. Je wordt dan ook wel een heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur genoemd en moet dan over een certificaat beschikken om deze voertuigen te mogen besturen. Voor het werk van magazijnmedewerker hoef je meestal geen opleiding te hebben gevolgd. Als je maar gemotiveerd bent en fysiek in staat bent om het werk aan te kunnen. Het is een baan die ook veel door oproepkrachten gedaan wordt. Een magazijnmedewerker wordt soms ook wel een loods medewerker, medewerker distributiecentrum of pakketsorteerder genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van magazijnmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van magazijnmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is magazijnmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van magazijnmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een magazijnmedewerker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een magazijnmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een magazijnmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.611,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een magazijnmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend magazijnmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een magazijnmedewerker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een magazijnmedewerker € 26.000. Dat is afgerond bruto € 2.200 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.800 per maand en ongeveer € 2.500 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor magazijnmedewerkers met werkervaring.Opleidingen en cursussen magazijnmedewerker

Magazijnmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor magazijnmedewerker.

Vacatures magazijnmedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als magazijnmedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is magazijnmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.