Klinische dataspecialist worden
 

Klinische dataspecialist worden

Klinische dataspecialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een klinische dataspecialist?

Toepassen van de kennis van gezondheidszorg en database-management om medische gegevens te analyseren en trends waar te nemen en te rapporteren. Eigenlijk ben je een data-analist die zich toelegt op of werkt voor de gezondheidszorg. Je werkt bijvoorbeeld bij verzekeraars die trends proberen waar te nemen. Op basis waarvan ze premies kunnen bereken of kunnen voorspellen wat voor soort aandoeningen of ziektes opkomen of afnemen. Maar je kan ook meedoen aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ziektes en gezondheid. Bijvoorbeeld bij farmaceuten, ziekenhuizen of universiteiten. Andere benamingen zijn researcher of data scientist.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van klinische dataspecialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van klinische dataspecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is klinische dataspecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van klinische dataspecialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een klinische dataspecialist bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een klinische dataspecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een klinische dataspecialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een klinische dataspecialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend klinische dataspecialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen klinische dataspecialist

Klinische dataspecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor klinische dataspecialist.

Vacatures klinische dataspecialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als klinische dataspecialist? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is klinische dataspecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.