Docent voortgezet onderwijs worden
 

Docent voortgezet onderwijs worden

Docent voortgezet onderwijs worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.800,-
vacatures
96
 

Wat doet een docent voortgezet onderwijs?

Als docent voorgezet onderwijs geef je les aan leerlingen vanaf 12 jaar. Allereerst vind je het leuk om met jonge mensen om te gaan. Je deelt graag kennis en wilt jonge mensen helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor ouders, moet je lessen voorbereiden, werk van leerlingen nakijken, overleggen met collega’s en op de hoogte blijven. Een sociale, ondernemende en creatieve baan. De opleidingen die in Nederland onder het voortgezet onderwijs vallen, zijn onder andere het vmbo, havo en vwo. Docent voortgezet onderwijs worden? In voortgezet onderwijs (VO) volstaat over het algemeen een hbo opleiding om les te mogen geven. Wel wordt vaak een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid verlangd. Deze kun je halen door het volgen van een van de vele opleidingen op dit gebied. Veel van deze opleidingen zijn speciaal bedoeld voor zij-instromers. Waarbij je de mogelijkheid wordt geboden meteen te gaan lesgeven en tegelijkertijd je opleiding te volgen. Er is veel vraag naar docenten. Bijvoorbeeld naar taaldocenten (zoals een docent Engels of docent Nederlands) maar ook naar docenten op het gebied van exacte vakken, zoals een docent wiskunde.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken docent voortgezet onderwijs

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent voortgezet onderwijs. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent voortgezet onderwijs misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Ondernemend Artistiek

Toekomst beroep docent voortgezet onderwijs

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent voortgezet onderwijs bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent voortgezet onderwijs binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Vacatures en salarissen docent voortgezet onderwijs

Het gemiddeld jaarsalaris van een docent voortgezet onderwijs bedraagt € 31.800,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent voortgezet onderwijs niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken docent voortgezet onderwijs

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere of bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) docent voortgezet onderwijs maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een docent voortgezet onderwijs CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!