Servicemonteur windturbines worden
 

Servicemonteur windturbines worden

Servicemonteur windturbines worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
64%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.800,-
vacatures
35
 

Wat doet een servicemonteur windturbines?

Als servicetechnicus van windturbines bestaan je taken uit het inspecteren, diagnosticeren, aanpassen of repareren van windturbines. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitvoeren van onderhoud aan de apparatuur van een windturbine, inclusief het oplossen van elektrische, mechanische en hydraulische defecten. Je werkt op verschillende locaties, soms heel afgelegen en moet geen hoogtevrees hebben. Dit beroep wordt ook wel servicemonteur windmolens, wind turbine technician, windturbinemonteur of onderhoudsmonteur windmolens genoemd. In vacatures wordt er vaak alleen gevraagd naar een onderhoudsmonteur of elektromonteur

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van servicemonteur windturbines bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van servicemonteur windturbines. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is servicemonteur windturbines misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van servicemonteur windturbines verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een servicemonteur windturbines bedraagt 64%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een servicemonteur windturbines binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een servicemonteur windturbines?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 34.800,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een servicemonteur windturbines met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend servicemonteur windturbines. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen servicemonteur windturbines

Servicemonteur windturbines worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor servicemonteur windturbines.

Vacatures servicemonteur windturbines

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als servicemonteur windturbines? Bekijk hieronder de vacatures.


Is servicemonteur windturbines niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.