Systeembeheerder worden
 

Systeembeheerder worden

Systeembeheerder worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
78%
gemiddeld jaarsalaris
€ 38.956,-
vacatures
1242
 

Wat doet een systeembeheerder?

Een systeembeheerder zorgt er eigenlijk voor dat werknemers bij een organisatie zonder problemen met hun computer of software kunnen werken. Anders geformuleerd. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en het onderhoud van de ICT omgeving. Bij een ICT omgeving moet je denken aan zaken als (virtuele) servers, hardware, de gebruikte software, digitale netwerken, cloud opslag, firewalls. Bij netwerkproblemen of andere technische complicaties ben jij diegene die handelend optreedt om de problemen op te lossen. Soms help je klanten of gebruikers (op afstand) met het besturen van een computer of het gebruik van een applicatie of software. Als systeembeheerder ben je ook verantwoordelijk voor het signaleren en oplossen van knelpunten en ontwikkel je mede IT infrastructuur. Waar werkt een systeembeheerder? Grotere organisaties hebben een eigen systeembeheerder in dienst. Kleinere bedrijven en organisaties maken voor hun IT systemen vaak gebruik van een extern bureau en help je als systeembeheerder (werknemers van) verschillende organisaties.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken systeembeheerder

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van systeembeheerder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is systeembeheerder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Realistisch

Toekomst beroep systeembeheerder

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een systeembeheerder bedraagt 78%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een systeembeheerder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen systeembeheerder

Systeembeheerder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor systeembeheerder.

Vacatures en salarissen systeembeheerder

Het gemiddeld jaarsalaris van een systeembeheerder bedraagt € 38.956,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is systeembeheerder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken systeembeheerder

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) systeembeheerder maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een systeembeheerder CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!