Theesommelier worden
 

Theesommelier worden

Theesommelier worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
97%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een theesommelier?

Wat de barista is voor koffie is de theesommelier voor thee. De term sommelier wordt eigenlijk gebruikt voor iemand die alles weet over lekker eten in combinatie met wijn en gasten hierover adviseert. Een theesommelier weet alles van thee. Als theespecialist adviseer je over de verschillende soorten thee. Net als bij wijn bestaan er veel verschillende soorten thee. Thee van gedroogde bladeren van de diverse theeplanten tot en met thee op basis van kruiden en warm water. Sommige theeplanten of kruiden hebben ook een bepaalde werking. Als theesommelier help je gasten met het kiezen van de juiste thee, maak je de thee klaar en serveer je deze uit. Al dan niet met bijpassende eten zoals een gebakje of broodje. Waar werkt een theesommelier? De geëigende plekken zijn een broodjeszaak, theehuis, restaurant of andere horecagelegenheid. Theesommelier worden? Tegenwoordig zijn er ook theesommelier opleidingen waarin je je kunt specialiseren op het gebied van thee. Je leert dan thee klaarmaken en proeven maar ook adviseren over thee.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van theesommelier bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van theesommelier. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is theesommelier misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van theesommelier verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een theesommelier bedraagt 97%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een theesommelier binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een theesommelier?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een theesommelier met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend theesommelier. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen theesommelier

Theesommelier worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor theesommelier.

Vacatures theesommelier

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als theesommelier? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is theesommelier niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.