Virtueel assistent worden
 

Virtueel assistent worden

Virtueel assistent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
86%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een virtueel assistent?

Een virtueel assistent, vaak afgekort tot VA, is iemand die andere mensen op afstand ondersteunt met bepaalde werkzaamheden. Dit kunnen verschillende werkzaamheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van een agenda, maken van afspraken, telefoontjes en e-mails beantwoorden, facturen inboeken, eenvoudig deskresearch, offertes opstellen en administratieve werkzaamheden op het gebied van belastingen. Veel van deze werkzaamheden worden ook gedaan door officemanagers en secretaresses. Maar als VA doe je dit vanaf een andere locatie of vanuit huis. Sommige virtuele assistenten verrichten ook werkzaamheden op het gebied van accountmanagement of internetmarketing. Dankzij internet is het steeds eenvoudiger om een VA te worden of om er een in te huren. Voor ondernemers heeft dit als voordeel dat je minder werkplekken nodig hebt en voor een VA heeft het als voordeel dat je vanuit huis kunt werken. Veel VA’s zijn zelfstandig maar er zijn ook bureaus waar je een VA kunt inhuren.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van virtueel assistent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van virtueel assistent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is virtueel assistent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep virtueel assistent

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een virtueel assistent bedraagt 86%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een virtueel assistent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen virtueel assistent

Virtueel assistent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor virtueel assistent.

Vacatures en salarissen virtueel assistent

Het gemiddeld jaarsalaris van een virtueel assistent bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is virtueel assistent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.