Cardioloog worden
 

Cardioloog worden

Cardioloog worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een cardioloog?

Een cardioloog is een medisch specialist op het gebied van hart- en vaatziekten. Iemand gaat naar de cardioloog als er bijvoorbeeld sprake is van dichtgeslibde aderen, hartaanvallen en -infarcten, hartritmestoornissen en hartspierafwijkingen. Veelvoorkomende ingrepen door een cardioloog zijn het plaatsen van een stent (bij een dotterbehandeling), pacemaker of defibrillator. Daarnaast doet een cardioloog ook aan voorlichting om te voorkomen dat mensen (weer) problemen krijgen met hun hart of vaten. Wil je cardioloog worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren tot cardioloog. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als hartfunctielaborantverpleegkundige, sportinstructeur, gewichtsconsulent of diëtist.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van cardioloog bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van cardioloog. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is cardioloog misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van cardioloog verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een cardioloog bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een cardioloog binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een cardioloog?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een cardioloog met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend cardioloog. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een cardioloog € 87.600. Dat is bruto € 7.300 per maand. De aangeboden maandsalarissen variëren tussen € 2.800 per maand en ongeveer € 11.800 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor cardiologen met speciale of veel werkervaring.Opleidingen en cursussen cardioloog

Cardioloog worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor cardioloog.

Vacatures cardioloog

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als cardioloog? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is cardioloog niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Monteur elektrotechniek
 2. Technisch operator
 3. Laborant
 4. Product engineer
 5. Teeltspecialist

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.