Schoonmaakmedewerker worden
 

Schoonmaakmedewerker worden

Schoonmaakmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
69%
gemiddeld jaarsalaris
€ 19.310,-
vacatures
1482
 

Wat doet een schoonmaakmedewerker?

Een schoonmaakmedewerker wordt soms ook een interieurverzorger genoemd. Maar ook een schoonmaker of schoonmaakster. Als schoonmaakmedewerker ben je verantwoordelijk voor het op gezette tijden en volgens afspraak schoon en opgeruimd houden van privéhuishoudens en bedrijfsruimtes als kantoren, hotels, vakantieparken en winkels. Taken kunnen bestaan uit afstoffen, dweilen, stofzuigen, bedden verschonen, ramen lappen, sanitair schoonmaken en soms ook het wassen en strijken van beddengoed. Voor sommige vacatures als schoonmaker wordt een middelbare opleiding gevraagd. Vaak betreft dit dan  schoonmaakwerkzaamheden in de industrie of bijvoorbeeld als gespecialiseerd glazenwasser of graffiti verwijderaar.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken schoonmaakmedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schoonmaakmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schoonmaakmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep schoonmaakmedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schoonmaakmedewerker bedraagt 69%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een schoonmaakmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen schoonmaakmedewerker

Schoonmaakmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schoonmaakmedewerker.

Vacatures en salarissen schoonmaakmedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een schoonmaakmedewerker bedraagt € 19.310,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is schoonmaakmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken schoonmaakmedewerker

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) schoonmaakmedewerker maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een schoonmaakmedewerker CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!