Marketingmedewerker worden
 

Marketingmedewerker worden

Marketingmedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 39.420,-
vacatures
15
 

Wat doet een marketingmedewerker?

Een marketingmedewerker is iemand die zich bezighoudt met de marketing van een organisatie of bedrijf. Afhankelijk van de hoogte van je functie ben je in meer of mindere mate verantwoordelijk voor het marketingbeleid. Als marketingmedewerker kunnen je werkzaamheden uit de volgende activiteiten en taken bestaan. Opstellen van een marketingplan en ervoor zorgen dat dit plan uitgevoerd wordt. Bij de uitvoering kan je bureaus en specialisten inschakelen. Denk aan een marktonderzoekbureau, reclamebureau, SEO-specialist, SEA-specialist of content marketeer. Veel marketingmedewerkers voeren de activiteiten van deze specialisten ook zelf (deels) uit. Denk hierbij aan het maken van een Googlecampagne, schrijven van landingspagina’s voor websites, plaatsen van posts op social media (Facebook, Instagram, LinkedIn) en het verzorgen en organiseren van een nieuwsbrief. Als marketingmedewerker kan je ook betrokken zijn met activiteiten zoals het organiseren van beurzen, promotiemateriaal laten bedenken en maken of het laten uitvoeren van marktonderzoek. Bij grotere organisaties is er een marketingafdeling die meestal wordt aangestuurd door een marketingmanager. Een marketingmedewerker wordt vaak ook een marketing medewerker of marketing & communicatie medewerker genoemd. Afhankelijk van de zwaarte en zelfstandigheid van de functie wordt er een hbo- of mbo-opleidingsniveau gevraagd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van marketingmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van marketingmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is marketingmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van marketingmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een marketingmedewerker bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een marketingmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een marketingmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 39.420,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een marketingmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend marketingmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen marketingmedewerker

Marketingmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor marketingmedewerker.

Vacatures marketingmedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als marketingmedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is marketingmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.