Marketingmanager worden
 

Marketingmanager worden

Marketingmanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.167,-
vacatures
62
 

Wat doet een marketingmanager?

Als marketingmanager ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van de verkoop van producten en diensten van een bedrijf of onderneming. Werkzaamheden bestaan onder andere uit het plannen, aansturen of coördineren van beleid en programma's op marketinggebied, zoals vaststellen van de vraag naar producten en diensten van een bedrijf en haar concurrenten en het identificeren van potentiële klanten. Ontwikkelen van prijsstrategieën met als doel de winst of het marktaandeel van het bedrijf te vergroten, terwijl klanttevredenheid wordt behouden. Overzien van de ontwikkeling van nieuwe producten en trends m.b.t. de vraag naar nieuwe producten en diensten.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van marketingmanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van marketingmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is marketingmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van marketingmanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een marketingmanager bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een marketingmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een marketingmanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 37.167,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een marketingmanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend marketingmanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen marketingmanager

Marketingmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor marketingmanager.

Vacatures marketingmanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als marketingmanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is marketingmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.