Regisseur worden
 

Regisseur worden

Regisseur worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 47.862,-
vacatures
259
 

Wat doet een regisseur?

Een regisseur houdt zich bezig met het interpreteren van scripts, repetities leiden en aansturen van activiteiten van de cast en technici. Een regisseur kan zowel toneelstukken, films en televisie- en radioprogramma's regisseren. Als regisseur ben je iemand die aan de ene kant de verantwoordelijkheid draagt en aan de andere kant artistiek en creatief is. De term regisseur wordt ook veel gebruikt in niet-artistieke beroepen als wijkverpleegkundige, zorgcoördinator, logistiek planner en ICT architect. Waarbij wordt gedoeld op het vermogen om te organiseren en aan te sturen en belanghebbenden of andere professionals samen te brengen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van regisseur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van regisseur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is regisseur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van regisseur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een regisseur bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een regisseur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een regisseur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 47.862,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een regisseur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend regisseur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een regisseur € 49.000. Dat is bruto € 4.100 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.500 per maand en ongeveer € 4.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor regisseurs met meer werkervaring. Maar let op. Dit zijn ook salarissen die worden betaald voor regisseurs buiten de theater, film en entertainment branche. Voor bijvoorbeeld het regisseren van vastgoed, vergunningen, toezicht en zorg.Opleidingen en cursussen regisseur

Regisseur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor regisseur.

Vacatures regisseur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als regisseur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is regisseur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.